Ny barnehage

Vi åpner en helt ny ski- og friluftsbarnehage på Voksentoppen.

Barnehagen ligger i naturskjønne omgivelser, på Voksenkollen i Oslo, ved “inngangen” til Nordmarka. Våre flotte og unike omgivelser gir oss et fantastisk tilbud med grunnlag for varierte opplevelser ute.

I barnehagen vil friluftsliv være en naturlig del av hverdagen for alle barn og ansatte. Vi har en sterk tro på at det fremmer god helse, både psykisk og fysisk. Med turer i området rundt barnehagen får barna bruke sin naturlige nysgjerrighet og utforsker naturen. De bruker hele kroppen i det ulendte terrenget, som omgir oss med årstidenes store variasjoner, og barna erfarer og lærer med alle sine sanser.

Ski og vinterlek vil også være en naturlig del av barnehagehverdagen i vinterhalvåret. Som følge av beliggenheten 500 moh har vi vinter betraktelig lenger enn de fleste barnehagene i Oslo. Vi lager skiløyper og går på skiturer, vi har skilek og kanskje besøker vi Tommsklevia og står på ski og aker ned. Vi vil bruke snø til konstruksjonslek og sover ute i hviletiden. Barna lærer å mestre kroppen og kjenne etter når det blir kaldt og vi må inn for å varme oss. Vi tar hensyn til temperatur, vind og nedbør, samtidig som vi skal lære å lytte til kroppen.

Barnehagen vil være en fullkostbarnehage. Barnehagen vil ha egen kokk og jobbe etter Norlandias matkonsept Mat med Smak. Vi vil ha fokus på at det gode måltid skal bidra til at barna får mulighet til å tilegne seg gode vaner og en grunnleggende forståelse for hvordan sunn og god mat kan bidra til god helse.

Barnehagen vil ha et miljøperspektiv, hvor barna får kunnskap og erfaring så de bidrar til et miljøvennlig samfunn.